כניסה
למנויות
צרו קשר

ממרח חומוס

ממרח חומוס

ממרח חומוס כחלבון בתפריט מוגבל עד פעמיים בשבוע במהלך תכנית הירידה, בשמירה אפשר גם מעבר.

 

רכיבים:

2 כוסות גרגרי חומוס

2/3 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון גדול

1 בצל (לבישול בלבד)

3-5 שיני שום

1/3 כפית כמון

כפית סודה לשתיה 

מלח

 
אופן ההכנה:

מומלץ לקנות גרגרי חומוס קטנים.

מתחילים בהשרייה ל 24 שעות לפחות כאשר מומלץ להחליף את המים מידי פעם (בקיץ כדאי להשרות במקרר כדי שהגרגרים לא יחמיצו).

לאחר ההשרייה נשטוף היטב את הגרגירים, נוסיף בצל שלם קלוף ושיני שום שלמות לפי הטעם והכמות ונכניס לסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל הגרגירים ובשלב זה עדין לא נתבל.

מבשלים כשעתיים או לחלופין כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להוסיף כפית סודה לשתיה (להיזהר לא להגזים עם הסודה כדי שלא תשפיע על הטעם).

אחרי שהגרגרים התבשלו (נמעך בלחיצה בין שתי אצבעות למשחה חלקה ורכה) שופכים את הנוזל מהבישול לכלי ושומרים בצד.

את הבצל זורקים ואת השום ניתן לשמור ולהוסיף לפי הטעם כאשר טוחנים.

כשהגרגירים חמים התערובת יותר נוזלית אז כדאי לחכות קצת שיתקרר לפני שטוחנים, בנוסף קחו בחשבון שלחומוס יש נטייה להסמיך ולהתעבות בקרור.

מכניסים את החומוס למעבד מזון, מוסיפים מלח, לימון, מיץ מלימון, טחינה גולמית ומתחילים לטחון, זה יוצא כבד ואז מוסיפים מהנוזלים ששמרנו בצד לתערובת. 

*ניתן להקפיא את החומוס המבושל לפני הטחינה, לחלק למנות ולשמור.

כממרח חומוס ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

 
כיצד נתייחס?
כל 2 כפות גדושות כמנת חלבון והשומן של הארוחה.
בליווי סלט מפנק ורבע פיתה כמנת פחמימה זו ארוחה טעימה ומקדמת הצלחות.
מנת חומוס מחומוסייה ללא תוספות = נתייחס כ 3 מנות חלבון ומנת השומן של הארוחה
להאמין. לפעול. להגשים.